Zakelijk

Bouwfolie: een cruciaal element in jouw bouwproject

Published

on

Bouwfolie, wat is dat? Het woord zegt het eigenlijk al. Het is folie dat onmisbaar is in de bouw of verbouw. De bouwfolie kan worden gebruikt voor het afdekken, beschermen en isoleren van ruimtes, daken, wanden, gevels, vloeren en materialen. Tijdens de bouw wordt het bouwproject op deze manier beschermd tegen bijvoorbeeld vocht en stof. 

Wat doet Bouwfolie?

Er zijn verschillende soorten bouwfolie met ieder zijn unieke eigenschappen. Denk dan aan spinvlies wandfolie, gewapend geperforeerde muurfolie, open gevelfolie, dampremmende en dampdichte bouwfolie, UV bestendige folie en klimaatfolie. Welke bouwfolie voor jou geschikt is, hangt volledig af van waar je de folie voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld bij jouw bouwproject vocht buiten houden? Om daarmee te voorkomen dat vocht van buitenaf in je isolatie trekt of schimmel veroorzaakt? Dan kies je voor vochtwerende bouwfolie. Maar ook daar bestaan weer verschillende varianten in. Naast dat de folie vocht van buiten naar binnen tegenhoudt, kan het soms belangrijk zijn dat vocht vanuit de constructie wel kan worden geventileerd naar buiten. Dit zijn allemaal elementen die meewegen bij de keuze naar welke bouwfolie jij nu precies op zoek bent.

Plaatsing

Bouwfolie koop je vaak op rollen. Zo kan je eenvoudig uitzoeken welk formaat voor jou het meest geschikt is. Daarna is het nog wel zaak om de folie ook constructief te bevestigen om optimaal zijn werk te kunnen doen. Onderzoek daarom goed waar de folie moet worden geplaatst: aan de warme of koude zijde (oftewel de binnen- of buitenkant). Vaak wordt aangeraden om eerst de folie van de rol uit te rollen. Als je dan de eerste laag hebt geplaatst, is het slim om nog een extra gewapende laag folie aan te brengen. Daarna kan je de folie definitief bevestigen met bijvoorbeeld een stevige nietmachine. 

Kies voor gemak

Het gebruik van bouwfolie heeft dus een essentiële meerwaarde tijdens de uitvoering van bouwwerken. Het enige wat je hoeft te doen is van te voren goed uitzoeken wélke bouwfolie je nodig hebt en deze vervolgens effectief aan te brengen. Daarna pluk je de vruchten van de beschermende werking van bouwfolie voor jouw bouwproject.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Copyright © 2023 Tastees.nl