A Matter of Taste

Wat is Tastees?

Wat is Tastees?

Tastees is een t-shirt label dat je de mogelijkheid biedt om trots jouw lievelingsgerecht uit te dragen en tegelijkertijd een gerecht te doneren aan iemand die het minder heeft. Oftewel, koop een gerecht en sponsor er meteen eentje!

Tastees is een eerlijk product. De T-shirts met gerechten als ‘Boerenkool’ ‘Couscous’ en ‘Roti Kip’ worden gemaakt van 100% biologisch katoen in SGS gecontroleerde fabrieken, waarbij alleen maar milieuvriendelijke materialen en verfstoffen worden gebruikt. Daarnaast zijn alle shirts voorzien van een uniek nummer, waardoor geen Tastee hetzelfde is.

Tastees x WFP

Van elk gerecht dat verkocht wordt gaat 4 euro direct naar de belangrijkste operaties van het UN World Food Programme (WFP), een organisatie die inzet in de strijd tegen honger. Dit is hard nodig; dagelijks leiden nog altijd 795 miljoen mensen honger. WFP creëert langdurige oplossingen om Zero Hunger te realiseren. Van dit bedrag kunnen 20 schoolgaande kinderen voorzien worden van een lunch of een familie een jaar lang voorzien van een kooktoestel om hun eten te bereiden via het SAFE (Save Access to Fuel and Energy) programme. Via het SAFE programma worden bijvoorbeeld in Darfur vrouwen geholpen om op een veilige manier eten voor hun gezin kunnen bereiden. Voor ons is koken appeltje eitje, maar in deze gebieden moeten vrouwen vaak uren lopen naar onveilige gebieden opzoek naar brandhout om op te koken. En dit is slechts een van de vele risico’s.

Om aandacht te vragen voor duurzame oplossingen roept het United Nations World Food Programme het Nederlandse publiek op om hun eigen ingrediënt voor #arecipeforzerohunger te delen en op die manier mee te denken over hoe men kan bijdragen. Met Tastees leveren wij ons ingrediënt.

Koop hier je eigen limited edition Tastee!

ken_20140910_wfp-challiss_mcdonough_0107
 

Bron foto: De Wereld Rond – Schoolmaaltijden